RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Вихід із голодування: адвокат Сенцова розповів про можливий страшний кінець

Адвокат незаконно утримуваного в Росії українця Олега Сенцова повідомив, що режисер може не витримати виходу з голодування.

Про це він розповів виданню "Медуза".

"Вони (керівництво колонії, - ред.) Вважають, що він (Сенцов, - ред.) Вже нездатний віддавати звіт своїм діям, що голодовка перейшла в стадію, коли настала точка неповернення. Тобто невідомо, як він вийде з голодування - 50 на 50", - заявив Дінзе.

За його словами, режисер може не перенести виходу з голодування. І на питання журналіста, чи може Сенцов померти, адвокат відповів ствердно.

"Так, абсолютно. І такий випадок, як сказав Олег, вже був в цій колонії. Людина оголосив голодування, три місяці на ній був, потім почав йти з неї і помер від захворювання серця, яке розвинулося на тлі голодування", - повідомив Дінзе .

Адвокат також підтвердив, що стан здоров'я Сенцова дуже важке.

"Фізичний стан важкий - коли йому зробили УЗД внутрішніх органів, йому сказали: "Взагалі як ви ходите? У нас люди з такими показниками внутрішніх органів - з розкладанням, з ішемією і так далі - на ногах не стоять, вони лежать в реанімації"", - цитує він лікарів.

Як повідомляв "Апостроф", адвокат в'язня Кремля Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що режисерові погрожували зробити з нього "овоч", якого зв'яжуть і годуватимуть примусово.