RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Суддя, котрий дозволив "Беркуту" розігнати євромайдан, потрапив у новий скандал

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила про незаконне поновлення на посаді ректора медуніверситету ім. Богомольця Катерини Амосової скандальним суддею Євгеном Аблов.

Про це Супрун написала в Facebook.

Повідомляється, що 20 грудня Аблов прийняв рішення, згідно з яким суд призупинив дію наказу МОЗ України про звільнення Катерини Амосової з посади ректора.

"Це не перше рішення судді, яке компроментує українську судову систему", - зазначила Супрун.

Вона пише, що під час Революції Переваги саме Аблов видав постанову, якою зобов'язав "Беркут" розігнати протестуючих 9 грудня 2013 (насправді рішення він прийняв 9 грудня а штурм відбувся в ніч з 10 на 11 грудня).

"Сьогодні Аблов один з найбагатших українських суддів. У мережі є багато резонансних матеріалів щодо засобів судді і його сім'ї. Наприклад, що його син має мільйони на рахунках ніби як завдяки надзвичайно успішному бізнесу, яким почав займатися ще в студентські роки. Або про приватизацію і продажу Аблов службової квартири за 9 млн грн (квартиру він отримав через два тижні після рішення про розгін Майдану, приватизував в 2015 році, - ред.) ", - відзначає Супрун.

Також вона нагадала, що Аблов є фігурантом кримінальної виробництва за фактами можливого незаконного збагачення, яке веде НАБУ.

У МОЗ називають рішення Аблова про відновлення Амосової "суддівським свавіллям" і вказують чому:

- Суд фактично вирішив трудовий спір, який не в його компетенції, оскільки така справа вже розглядається Печерським районним судом м Київ.

- Всупереч законодавству, суд позбавив НМУ ім. А. А. Богомольця органу управління, оскільки заборонив Міністерству охорони здоров'я здійснювати управлінські функції. Згідно ЗУ "Про вищу освіту", МОЗ України є засновником, власником і розпорядником коштів державного університету НМУ ім. А.А. Богомольця. Замість цього суд вирішив власника, який може очолювати університет, і фактично передав управління фінансами Катерині Амосової. Це може привести до порушення прав студентів і працівників, а також до неефективного використання державних коштів, оскільки велика частина фінансування складається з коштів державного бюджету.

У МОЗ також зазначили, що це рішення фактично відбирає право студентів на якісне медосвіти.

Як повідомляв "Апостроф", серед кандидатів на керівні посади Державного бюро розслідувань України (ДБР) були люди з вкрай сумнівними цілями і репутацією (в тому числі і Аблов).