RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Кандидат в президенти Данилюк буде судитися з олігархичними телеканалами

Лідер Громадянського руху "Спільна справа", Олександр Данилюк, зареєстрований як кандидат в президенти України, повідомив, що подав судові позови проти всіх центральних телеканалів.

Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook.

Він впевнений, що суд встановить грубі факти порушення законодавства та упереджене ставлення до окремих кандидатів. Відповідно до вітчизняного законодавства, позови кандидата в президенти мають бути розглянуті впродовж наступного тижня. Адвокат, за освітою Данилюк, обіцяє, що на підставі цих рішень "Спільна справа" буде звертатись до Нацради з питань радіомовлення та телебачення з вимогою скасувати ліцензії цих телеканалів.

Очільник "Спільної справи" пояснив, що приймаючи участь у президентських виборах 2019 році він намагається протидіяти російській гібридній агресії та втручанню в українські вибори. Однак, його права та можливості як кандидата, доволі обмежені, через тотальний контроль олігархами українських ЗМІ.

"Однією з причин моєї реєстрації в якості кандидата в президенти була передбачена законом можливість отримати рівний з іншими кандидатами доступ до засобів масової інформації для того, щоб мати можливість донести до широкого загалу рівень загроз та шляхи протидії… Попри це, за майже 2 місяці з моменту моєї реєстрації я був лише на кількох ефірах, а звернення штабу "Спільної Справи" щодо необхідності дотримуватись вимог закону щодо неупередженості олігархічними ЗМІ нахабно ігноруються. Олігархічний контроль за медіа та зловживання цим контролем для маніпулювання українськими виборцями - основа олігархічного панування в Україні.

Досить робити вигляд, що ми не розуміємо навіщо олігархат витрачає мільярди на купівлю та підтримку ЗМІ, жоден з яких не є прибутковим. Використовуючи ЗМІ, олігархат та російські спецслужби створюють фальшиву реальність, вміло зводячи весь політичний асортимент до кількох контрольованих ними маріонеток. Замовчують реальні загрози, обмежуючи політичну дискусію лише вигідними їм темами.

Ваша підтримка і особиста присутність на судових засіданнях за нашими позовами - це запорука того, що нам вдасться отримати цю спільну перемогу. Нам намагаються закрити рота, щоб ми не заважали їм гнати країну на забій. Оберіть Правду. Якою б гіркою вона не була", – заявив Данилюк.

Олександр Данилюк, один з лідерів Революції Гідності. В січні 2014 року був оголошений владою Януковича в розшук. Після початку російсько-української війни, працював екс-радником міністра оборони України, зараз очолює Центр оборонних реформ та спеціалізується на національній безпеці та протидії російській гібридній агресії. Читав лекції в Національному університеті оборони США, Школі спеціальної війни імені Кеннеді. Один із неочікуваних кандидатів в президенти, котрий відкрито заявляє, що не планує бути політиком, а використовує кандидатські можливості щоб попередити виборців про загрозу російського реваншу.

Серед довірених осіб Данилюка є екс-співробітники Головного управління розвідки (ГУР), та два полковники запасу Генерального штабу Збройних сил. А його уповноваженим представником в ЦВК став адвокат Назар Первак, донедавна - член Ради громадського контролю НАБУ.