RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Журналісти розповіли про "молочну аферу" депутата Хмельницької облради

Депутат Хмельницької облради Андрій Гордійчук створив схему обману селян на продажу молока в двох областях України.

Про це повідомляється в розслідуванні видання "СтопКор".

"На його компанію відкрито вже більше десяти кримінальних проваджень, а сума, яку втратили селяни Хмельницької та Житомирської, які віддавали своє молоко "Першому національному виробничому кооперативу" з надією на хороший прибуток оцінюється в понад 20 млн гривень", - зазначають журналісти.

Суд в суперечці між Старокостянтинівським молочним заводом і підприємствами депутата став на бік заводу і вже виніс перші рішення. Однак їх виконання було затримано, оскільки, як відзначають журналісти, депутат підключив адмінресурс - підкупив блогерів і окремих суддів.

Відомо, що кооператив Гордійчука зобов'язаний компенсувати заводу 6,5 млн гривень за транспортні послуги з перевезення молока, проте оплату відповідач затримує. Причина - банкрутство кооперативу, і на думку позивачів, процедура банкрутства була запущена навмисно. Вони посилаються на дані відкритих реєстрів про те, що активи кооперативу були виведені на фіктивні компанії, включаючи Органік Сідс, де керівником є Віктор Путря - екс-директор кооперативу.

Також у виданні послалися на декларацію Гордійчука в НАЗК. Згідно з розслідуванням, там не було враховано майна на 4 млн гривень. НАЗК повідомило про цей факт Національному антикорупційному бюро.