RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Суд в Києві оголосив рішення у справі проти Зеленського

Суд в Києві виніс вердикт у справі проти обраного президента України Володимира Зеленського, який в день виборів, 21 квітня, показав журналістам бюлетень, на якому було видно, за кого він проголосував.

Оболонський районний суд вирішив, що Зеленський вчинив адміністративне правопорушення. Зокрема, суд вирішив, що Зеленський проводив незаконну агітацію. Суддя також зазначив, що Зеленський не випадково показав журналістам свій бюлетень.

Суд оштрафував Зеленського на 850 гривень, а також постановив стягнути з нього судовий збір.

Реагуючи на рішення суду, адвокати Зеленського заявили, що вважають його дії випадковістю і відзначили, що журналісти в якійсь мірі спровокували обраного президента, коли просили його показати бюлетень. Разом з тим вони заявили, що обговорять зі своїм клієнтом питання щодо подачі апеляції на рішення суду.

Відзначимо, що під час засідання суду адвокати Зеленського наполягали на тому, що в діях їхнього підзахисного відсутній склад адмінправопорушення.

Як відомо, під час голосування у другому турі виборів президента Зеленський вийшов до журналістів і позував зі своїм бюлетенем перед тим, як кинути його у виборчу урну. При цьому на бюлетені було видно, за кого він проголосував, що заборонено законом.

Нагадаємо, відповідно до частина 1 статті 7 Закону про вибори президента забороняється фото і відеофіксація результатів волевиявлення. Закон також забороняє демонстрацію результатів голосування на дільниці, оскільки це є порушенням таємниці голосування.

У той же день поліція склала на Зеленського акт про адміністративне правопорушення.

"Я не зорієнувався і показав так, пояснив тоді Зеленський правоохоронцям.