RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Суд виніс рішення про відшкодування киянам шкоди, заподіяної агресією РФ

Громадянський рух "Сила права" відсудив у РФ компенсації за моральну шкоду, заподіяну позивачам російської збройною агресією в Криму та Донбасі.

Про це повідомив Олександр Данилюк, один з лідерів виборчого об'єднання "Сила права".

Відповідне рішення Голосіївський суд Києва прийняв в інтересах Вадима Козика і Валерія Шевчишина. Суд постановив стягнути з Росії на користь позивачів по 100 тисяч грн.

"Сьогодні командою "Сили Права" виграно вже тисячі справ проти РФ, де постраждалі отримують істотні суми. Наприклад, минулого тижня "Сила Права" відсудила для кримської журналістки Анни Андрієвської понад мільйон гривень. Для забезпечення позовів "Сила Права" вже заарештувала 3,5 мільярда доларів, що належать РФ і перебувають в Україні, і працює над арештами російських стратегічних активів, які перебувають у США і ЄС, наприклад, російської частки в "Північних потоках". Росія повинна заплатити українцям за агресію кілька трильйонів доларів. Арешт стратегічних активів РФ навіть на десятки мільярдів - дієвий інструмент примусу Росії до миру і відновлення територіальної цілісності України. Саме на цьому базується стратегія перемоги, яку ми почали будувати в далекому 2014 році. Коли політики розповідають нам про мир за всяку ціну, ми повинні розуміти цю ціну. Якщо уряд піде на поступки і визнає, що Росія не винна в агресії, трильйони доларів на відновлення зруйнованого Донбасу і на компенсації постраждалим доведеться платити з українського, а не російського бюджету", - пояснює Данилюк.

Олександр Данилюк - екс-кандидат в президенти України. Один з лідерів Революції Переваги, брав участь в бойових діях на Донбасі. Спеціалізується на національної безпеки і протидії російській гібридної агресії - читав лекції в Національному університеті оборони США, Школі спеціальної війни імені Кеннеді. У 2014 році - був радником міністра оборони. Лідер громадянського руху "Спільна справа".

Раніше повідомлялося, що "Спільна справа" об'єдналася на парламентських виборах з "Силою права" Андрія Сенченка. Мета об'єднання - формування коаліції навколо 5 принципів, серед яких - неприпустимість капітуляції і російського реваншу. "Сила права" ще з 2014 року об'єднує дипломатів, фахівців з безпеки і міжнародним правом. Працює над міжнародним визнанням РФ як агресора і над відшкодуванням збитків, завданих російської збройною агресією.