RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Харкові суд прийняв скандальне рішення щодо одіозної сепаратистки: відео

У Харкові суд прийняв рішення повністю виправдати відому активістку та лідера сепаратистського руху "Жіночий рух Харкова" Ізабеллу (Аллу) Сіренко.

Про це повідомляє Lb.ua з посиланням на рішення суду.

Активістку звинувачували в зберіганні вибухівки і боєприпасів. Також до справи були залучені записи з мітингу на площі Свободи в Харкові 15 червня 2014 року, коли Сіренко публічно закликала відокремити південно-східні території від України. Після її затримання в березні 2018 року, правоохоронці виявили у неї вдома гранати РГД-5, шнур для детонатора і запальну трубку. Сама затримана свою провину заперечувала.

Свідки підтвердили, що Сіренко дійсно зверталася до харків'ян з сепаратистськими закликами, проте суд їх свідчення не взяв до уваги через процедурні моменти - нібито ті в ході засідання дивилися відео виступу обвинуваченої.

Також суд не взяв до уваги відеозапис з YouTube, оскільки відео було видалено.

Таким чином, доказів проти Сіренко не залишилося і 31 липня її визнали невинною.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Харкові вбили бізнесмена, який в Росії розшукувався у справі про вбивство колишнього співробітника ФСБ, а в Україні проходив в кримінальному провадженні як спільник лідера сепаратистської організації "Оплот".