RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Проти голови Нацбанку порушили три справи: у чому його звинувачують

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило три провадження стосовно голови Національного банку України Якова Смолія.

Про це заявив глава прес-служби Нацагентства по запобіганню корупції (НАПКА) Олександр Свириденко, передає "Економічна правда".

Справу відкрито за фактом декларування недостовірної інформації. За версією НАПКА, Смолій в деклараціях за 2015 року, 2016 і 2017 роки вказав недостовірні відомості про вартість частки в 3 нежитлових приміщеннях, доході, нарахованого йому і дружині у вигляді відсотків, що не повідомив про наявність у дружини корпоративних прав. Також глава НБУ не вніс у декларацію інформацію про ряд належних йому земельних ділянок та про засоби на банківських рахунках.

Загальна сума недостовірних відомостей у деклараціях за 2015 року, 2016 і 2017 роки становить понад 8,5 млн грн, 6,6 млн грн і більше 3,2 млн грн відповідно.

"Зареєстровані три виробництва. Вони відкриті на підставі обґрунтованих висновків НАПКА, які ми направили в НАБУ. Вони стосуються недостовірного декларування", - сказав Свириденко.

"Зараз слідчі НАБУ запросили додаткові відомості, що стосуються декларацій, і на сьогодні вже отримали від НАПКА доступ до декларацій Смолія", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", НАПКА виявило недостовірні дані в деклараціях голови Національного банку Якова Смолія.