RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Платять 50 тисяч доларів: ЗМІ розповіли, як справа щодо фальсифікацій на ЗНО "застрягла" на шляху у ВАКС

Кримінальна справа за обвинуваченням колишнього керівника Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука та його заступників може залишитися в Солом'янському суді Києва і так і не бути передана на розгляд до Вищого антикорупційного суду України.

Про це пише From.ua з посиланням на джерела в Міносвіти.

"Лікарчук робить все можливе, щоб не допустити розгляд його справи у Вищому антикорупційному суді. Це зрозуміло. Справа три роки розглядалася в Солом'янському суді, де судді або хворіли, або їхали у відрядження, або були відсутні з причини підвищення кваліфікації. Руки до справи Лікарчука не доходили", - говорить джерело.

Як стверджує співробітник міністерства, Костянтин Лікарчук - син Ігоря Лікарчука - майже місяць намагається знайти виходи на апеляційну палату Вищого антикорупційного суду, щоб домовитися про потрібне для батька рішення.

"Інформація, що Костянтин Лікарчук шукає виходи на апеляційну палату ВАКС дійшла до міністерства. Називають суму в розмірі 50 тисяч доларів США, яку Лікарчуки готові заплатити, щоб справа залишилася в Солом'янському суді. Уявіть, скільки було витрачено, якщо тільки на проміжне рішення готові витрачати такі гроші. У них за чотири роки справи було витрачено не менше 1,5 мільйона доларів. Тільки увага громадськості і ЗМІ може перешкодити Лікарчуку реалізувати задум", - розповіли в Міносвіти.

Видання нагадує, що Ігор Лікарчук звинувачується в скоєнні злочинів, передбачених шістьма статтями Кримінального кодексу України: від фальсифікації результатів ЗНО до розтрати бюджетних коштів. За час керівництва Лікарчука центром оцінювання якості освіти майже 200 абітурієнтам були завищені бали на зовнішньому оцінюванні. Кримінальну справу з початку 2017 го року розглядається Солом'янським судом Києва.

ЗМІ пов'язували тривалий розгляд справи Лікарчука в суді з впливом Олександра Грановського, правою рукою якого з 2000-х є Костянтин Лікарчук - син обвинуваченого.