RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Стало відомо про резонансне рішення суду в справі проти Кернеса

Полтавський апеляційний суд в п'ятницю, 31 січня, скасував закриття справи за катування людей щодо харківського міського голови Геннадія Кернеса, який часто не з'являвся на засідання.

Про це повідомляється на офіційному сайті Офісу генерального прокурора України.

"Полтавський апеляційний суд 31 січня 2020 року задовольнив апеляційні скарги Офісу генерального прокурора і потерпілих у кримінальному провадженні за фактом позбавлення волі і заподіяння тілесних ушкоджень громадянам під час мирних акцій протесту в січні 2014 року на території Харкова", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що на даний момент обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено на новий судовий розгляд.

Нагадаємо, в 2018 році суд закрив справу проти Кернеса у зв'язку з нібито відмовою сторони обвинувачення від підтримання державного обвинувачення.

В офісі генпрокурора відзначили, що "суд, приймаючи таке рішення, незаконно інтерпретував відсутність прокурорів ГПУ влітку 2018 року по невідомим причинам в судовому засіданні як фактичну відмову від обвинувачення".

Зараз хід судового розгляду знаходиться на контролі керівництва офісу генпрокурора.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що мер Харкова Геннадій Кернес провів кілька днів в італійському місті Больцано, куди літав зі своїми друзями на чартерному літаку.