RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Справа "Квазара": "Сбербанк" подав у ДБР заяву на суддю Кравчука

Державне бюро розслідувань буде вивчати діяльність судді Північного апеляційного госпсуду Геннадія Кравчука, викритого в маніпуляціях при розгляді спору АТ "Ощадбанк" з ПрАТ "Квазар" про заборгованість на суму понад 100 млн грн.

Відповідну заяву "Сбербанк" подав в ГБР, про це повідомив начальник відділу стягнення боргів АТ "Ощадбанк" Богдан Кузняк, передають "Українські новини".

Також банк направив скаргу на дії судді до Вищої ради правосуддя.

Раніше ЗМІ повідомляли, що суддя Кравчук може перебувати в змові з народним депутатом від партії "Слуга народу" Михайлом Новиковим і його компанією "Новіков та партнери", яка представляє інтереси ПрАТ "Квазар" в суперечках з "Ощадбанком". Йдеться про невиконання "Квазаром" зобов'язань за договором кредитної лінії на суму понад 6,3 млн євро, а також боргів за відсотками, пенею за прострочення на суму понад 300 млн грн.

"У зв'язку з невиконанням "Квазаром" зобов'язань, "Сбербанк" звернувся до суду. В рамках процедури стягнення боргу, на підставі виконавчого напису нотаріуса ряд об'єктів нерухомості, які перебували у власності ПрАТ" Квазар "перейшли у власність АТ "Сбербанк" за початковою ціною третіх публічних торгів. Непогашеною залишилася заборгованість на суму понад 100 млн грн", - зазначив Богдан Кузняк.

За його словами, банк впевнений у незаконності дій судді Кравчука, який розглядає справу.

"Суперечка знаходиться на розгляді в Північному суді більше півроку. За цей період неодноразово змінювали склад колегії в зв'язку з відпустками суддів. Незважаючи на відпустку головуючого судді, справу було перенесено на іншу дату без зміни складу суду. Вважаємо такі дії судді такими, що суперечать законодавству. Тому ми подали скаргу до Вищої ради правосуддя і направили заяву про злочин у ДБР", - підкреслив Кузняк.

У банку не підтвердили і не спростували інформацію ЗМІ про тиск або вплив на суд народного депутата Михайла Новикова.

"У нас немає інформації, чи брав участь цей депутат у справі. Але ми можемо підтвердити, що інтереси ПрАТ "Квазар" представляє адвокат Дмитро Чабан, який, згідно з відкритими даними, є керуючим партнером компанії "Новіков та партнери", - сказав Кузняк.

Він заявив, що правова позиція банку в суперечці з ПрАТ "Квазар" базується на чинному українському законодавстві з метою захисту інтересів вкладників.