RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Правоохоронці закрили справи стосовно Семочко, а ВС визнав незаконним його звільнення

Колишній перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки України Сергій Семочко здобув чергову перемогу в суді - у Верховному суді України він оскаржив указ президента Порошенко про своє звільнення, домігшись його скасування.

Про це пишуть Українські новини.

"Адміністративний позов Семочко Сергія Олексійовича до президента задоволено частково. Визнано протиправним та скасовано указ президента України від 12.04.2019 № 143/2019 "Про звільнення Семочко С. А. з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України", - повідомили в прес- службі суду.

Указом Порошенка про звільнення екс-першого заступника глави СЗР передував сюжет програми "Бігус.Інфо", в якому журналісти звинуватили Семочка в корупції, незаконному збагаченні та державній зраді. За мотивами сюжету Бігус, СБУ в жовтні 2018 почала кримінальне провадження за фактом державної зради. Незабаром, справу було передано ДБР. А в червні 2020 бюро закрило виробництво в зв'язку "з відсутністю події злочину", визнавши будь-які "претензії" до Семочка необгрунтованими.

Через два роки судових розглядів, Семочко через суд домігся визнання сюжету програми "Бігус.Інфо" із звинуваченнями на свою адресу наклепом. Суддя зобов'язав журналістів спростувати поширені ними неправдиві дані.

У березні 2019 НАБУ також закрило справу стосовно Семочка, відкрите за статтею "незаконне збагачення". Сам він не раз публічно заявляв про політичні мотиви свого переслідування і дискредитації через конфлікт з Василем Грицаком.

За даними журналіста Володимира Бойка, колишній глава СБУ намагався "прибрати" Семочко. І на війну з ним, на замовні сюжети і мітинги проти нього, Грицак "витрачав колосальні кошти".