RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Одеська практика передачі землі є загальноприйнятою: юрист прокоментував "одеську справу"

В "одеській справі" можливі два варіанти розвитку подій: звинувачення будуть визнані неспроможними або ж притягати до відповідальності слід більшість українських мерів.

Про це написав юридичний експерт Геннадій Дубов, зазначає видання od-news.

Так, адвокат цитує результати розслідування, де, за його словами, добре проілюстровано документально, що "одеська практика" є загальноприйнятою, і так відбувається майже у всіх містах України. Йдеться про механізм передачі земельних ділянок під будівництво рішеннями сесій міської ради.

"Згоден з авторами в тому, що відповідь на запитання: "Чому "взялися" саме за Одесу?", навряд чи лежить у юридичній площині", - написав адвокат.

Експерт нагадав, що звинувачення, які висувають фігурантам справи, серед яких мер Одеси Труханов, відносяться до особливо тяжких - махінації із землею, але до доказової бази юрист має питання.

"Загальновідомо, що виділення землі – це колективне рішення і як тут можна довести 191-у, а тим більше - у складі ОЗУ, до сьогодні науці було невідомо", - пише Дубов.

Так, на думку експерта, залишається відкритим питання, чому рішення, які роками ухвалюються по всій Україні, наразі стали основою для звинувачень у тяжких злочинах на адресу міського голови та інших чиновників Одеської мерії.