RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Адвокати прокоментували рішення суду щодо Максима Кириченка і розповіли про напад на нього за гратами - сюжет

Засідання столичного апеляційного суду у справі фінансового директора MIMIER TRADE UKRAINE Максима Кириченка, який днями пережив замах у СІЗО, перенесено на 30 грудня.

Згідно рішенню Печерського судді Сергія Вовка Кириченко має два місяці знаходитися під вартою за сумнівним обвинуваченням, йдеться в сюжеті "Апостроф TV".

"Це конфлікт між топ-менеджментом та засновником-власником компанії. На мою думку, це чисто господарські відносини, коли засновник очікував отримати мільйон доларів прибутку, скажімо, а отримав його у меншому розмірі", - зазначила адвокат Дарія Шевченко.

Захисниця запевняє, що від Кириченка вимагають дати покази проти іншого топ-менеджера, який "розгнівивив власника компанії Артура Гранца".

"На сьогодні у слідства немає жодного доказу причетності мого клієнта, який навіть не працював у цій компанії, яка укладала ці угоди, однак слідство вбачає, що він є співучасником. Співучасть — це дружні відносини з директором цієї швейцарської компанії з якою було підписано контракт", - адвокат Дарія Шевченко

За інформацією захисту, 20 грудня Максима Кириченка перевели до платної камери Лук’янівського СІЗО де на нього напав з ножем інший співкамерник. Арештант Юрий Алтухов, кажуть захисники, заявив перед нападом, що Кириченко "когось образив та за це має бути покараним". Постраждалий втратив багато крові. І арешт і замах, на думку захисту, є спробою залякати Кириченка, щоб він погодився обмовити себе та інших людей. Обвинувачення не готове пояснювати свою позицію.

"Я не буду, навіть, коментувати нічого. Можете звернутися письмово чи з запитом в Офіс генерального прокурора", - прокурор Дмитро Синюк.

Наразі поранений Кириченко продовжує перебувати під арештом та під загрозою повторення нападу.

Заставу встановлено у розмірі 10 мільйонів гривень, як меру Одеси Генадію Труханову. Захист Максима Кириченка називає позицію прокуратури "дивною" - підозрюваний не вчиняв насильницьких злочинів, не є корупціонером чи зрадником, а "за господарськими статтями, зазвичай, два місяці арешту не дають", вказують адвокати.