RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Компанія-монополіст "Військсервіс-Волонтер" через суди зриває харчування ЗСУ

На 15 лютого заплановано розгляд апеляційної скарги Міноборони на рішення ОАСК за позовом ТОВ "Українська компанія "Торг-Інвест" проти МО щодо умов тендерних закупівель послуг харчування для ЗСУ на 2022 рік.

Про це йдеться на сайті суду.

10 лютого ОАСК виніс рішення на користь "Українська компанія "Торг-Інвест", зобов’язавши Міноборони, серед іншого, скасувати вимогу тендерної документації про відповідальність компанії-постачальника у разі порушення умов контракту (терміни поставок, якість продукції харчування).

Не погоджуючись з рішенням, юристи Міноборони та представники ЗСУ відстоюватимуть у Шостому апеляційному адміністративному суді право військових на проведення харчових закупівель без монополії"Військсервіс-волонтера", який годував армію зіпсованими овочами, гнилими фруктами та перемороженою рибою.

"Українська компанія "Торг-Інвест" є підрядником монополіста "Військсервіс-Волонтер" і з початку року подала до АМКУ та суду понад 25 надуманих скарг проти Міноборони.Це може призвести до блокування проведення аукціонів на закупівлю продуктів харчування для Збройних Сил України.

Минулого року, дякуючи волонтерам, проблему монополізації "Військсервіс-волонтером" ринку харчових закупівель Міноборони розслідували народні депутати профільного Комітету ВРУ. У підсумку, компанія стала фігурантом кримінального провадження ДБР, а ексзаступник міністра оборони Ігор Халімон, який лобіював "Військсервіс-Волонтер", отримав повідомлення про підозру.