RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Формула Макрона: у Порошенка розкрили деталі нової пропозиції по Донбасу

Пропозиція президента Франції Еммануеля Макрона щодо вирішення військового конфлікту на Донбасі полягає в тому, щоб лідери "нормандської четвірки" погодили конкретні практичні кроки на шляху до виконання Мінських угод.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в коментарі "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на сьогоднішній день існує домовленість провести телефонну конференцію лідерів "нормандського формату" за участю керівників СММ ОБСЄ до саміту G-20.

"При цьому планується, що розмова лідерів повинна бути предметною, ґрунтовно підготовленою і націленою на ефективне розв'язання нагальних проблем у сфері безпеки на Донбасі", - повідомив Єлісєєв.

Також він назвав питання для обговорення - як домогтися повного дотримання режиму припинення вогню, отримати безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ до всіх районах ОРДЛО, забезпечити безпеку міжнародних спостерігачів, досягнути розведення озброєння, створення умов для виведення російських військ з Донбасу і звільнення заручників.

Важливою умовою повинно стати створення умов для повернення окупованих територій під контроль України.

"Тобто так звана "формула Макрона" передбачає спільну цілеспрямовану роботу, щоб шляхом маленьких, але конкретних кроків забезпечити повне виконання Мінських домовленостей. При цьому є розуміння, що рішення ключових питань т. н. пакета безпеки Мінських домовленостей є першочерговим", - пояснив Єлісєєв. За його словами, Макрон має намір досягти конкретного результату в цьому питанні.

Також читайте матеріал на "Апострофі": "Зустріч Порошенка з Макроном: у головному питанні все дуже заплутано".