RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

Всі новини

Мертва стаття в КК: експерти вказали на недоліки ідеї покарання за незаконне перетинання державного кордону громадянами РФ

Введення жорстких покарань за незаконне перетинання українського кордону громадянами РФ будуть малоефективними в плані захисту національної безпеки.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

"Такі дії нічого не дадуть практично, так як спецслужби РФ все одно зможуть проникнути в Україну, вони все одно знайдуть ті формати, які дозволять їм підробити документи про українське громадянство, оформити візи, якщо треба буде", - зазначив експерт.

На його думку, більш ефективною була б цільова робота з конкретними людьми, які викликають підозри.

Реалізацію даного рішення на практиці ускладнює відсутність українського контролю над значною частиною державного кордону, зазначає екс-голова Головного слідчого управління Служби безпеки України генерал-майор Василь Вовк.

"Хто і яким чином буде фіксувати? Навіщо робити мертвонароджену статтю в Кримінальному кодексі. Ніякого відношення до боротьби з тероризмом це не має і не може мати, як і раніше анонсовані заходи щодо електронного реєстру росіян. Все це – піар-ходи, які до нормотворчості та протидії тероризму не мають ніякого відношення", - упевнений Вовк.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні придумали нове покарання для росіян: що з цього вийде.