RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Игры героев: журналист рассказал о подготовке ветеранов АТО к состязанию в Киеве

У Києві 22 травня пройдуть спортивні змагання для бійців АТО, які втратили на війні кінцівки, під назвою "Ігри героїв".

Про це повідомляє українсье видання Апостроф.

Ініціатором та автором спецпроекту "Ігри героїв" є Євген Коваль. Він презентував цю ідею тренеру за кроссфіту і директор спортклубу CrossFit BANDA Олександру Кравченку, який і створив спеціальну програму для спортивної адаптації ветеранів АТО.

За словами Кравченка, дана програма спрямована на всі групи м'язів, вона допомагає розвивати швидкість, гнучкість, баланс, а також покращує працездатність серцево-судинної системи.

Під час перших змагань "Ігри героїв" учасників розділять на пари, кожна пара повинна буде виконати на час кілька завдань – 50 разів підтягнутися на турніку, 50 віджимань від підлоги, 50 раз виконати скручування на прес. Команда, яка швидше впорається із завданням, переможе.

За словами Кравченка, пари підбираються так, щоб врівноважити сили, оскільки рівень підготовки на даний момент в учасників різний.

У свою чергу, Євген Коваль приводить в приклад популярний американський проект "Ігри поранених атлетів", які проводяться за системою кроссфіу. В даних змаганнях беруть участь ті, хто позбувся кінцівок на війні, в результаті хвороби або через автомобільну аварію.

Як повідомляв "Апостроф", наприкінці березня волонтер, а раніше — боєць АТО, Валентин Манько повідомив про плани створення реабілітаційного центру для військових.