RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Стало відомо про жорстоке вбивство у Миколаївському зоопарку: опубліковано фото

У Миколаївському зоопарку невідомі отруїли сніжного барса і самку пуми.

Про це в коментарі NikLife розповів директор зоопарку Володимир Топчій.

"Отруїли сьогодні барса. Це було кинуто свідомо м'ясо з отрутою. Він помер дуже характерно, як труять собак таблетками від туберкульозу. Барс помер абсолютно так само. Була піна з рота і все інше... Це сніжний барс, якого ми привезли з Франції. Ми від нього отримали трьох малюків. Раділи. Він радував відвідувачів. Активний, гарний, молодий кіт. Але як могла піднятися рука!? ", - сказав він.

При схожих обставинах напередодні 24 серпня була вбита пума. До цього, за його словами, тварини були повністю здорові.

На місце події викликали поліцію. Імовірно тварин отруїли невідомі відвідувачі. Ветеринари зробили розтин, щоб відправити вміст шлунка і кишківника на експертизу в лабораторію.

"Кому це треба, це можна тільки здогадуватися. Страшно тільки подумати, що ж це за люди такі і які завдання вони ставлять, а якщо вони їх досягнуть, то що ж це буде з зоопарком. Якщо це просто якась хвора людина, психічно ненормальна, тоді це ще добре. Але якщо це свідомо зроблено...", - зазначає Топчій.

Він підкреслив, що захистити зоопарк практично неможливо, оскільки через зоопарк щодня проходять сотні і тисячі відвідувачів. Топчій припускає, що отруєння тварин у зоопарку почалося невипадково, адже наступного тижня сюди приїжджає комісія Європейської асоціації зоопарків і акваріумів (ЄАЗА), і хтось вирішив таким чином зіпсувати йому репутацію.

Як повідомляв "Апостроф", фотографія, зроблена в Калінінградському зоопарку, викликала у користувачів соціальних мереж асоціації з концтабором і камерою тортур.