RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Раніше не йшли в міліцію навести порядок: військовий психолог розповів, як готує нову поліцію

Військовий психолог Андрій Козінчук розповів про те, як готує кандидатів для патрульної поліції.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Я викладаю ефективність комунікацій і стресостійкість, і ми вчимо взагалі по-іншому спілкуватися. Непевність ще є, але ми з нею боремося. Я проти старої системи. У нових хлопців інша мотивація", - розповідає Козинчук, додаючи, що раніше люди не йшли в міліцію для наведення порядку на вулицях. Він же вчить кандидатів любити місто і тому, як розмовляти з різними категоріями громадян.

"Жорсткий стиль спілкування потрібен вже при затриманні, якщо вони спілкуються з порушником. Тут немає питань, та й то він повинен бути не жорсткий, а жорстко регламентований, щоб патрульний сам не йшов емоції. Це повинна бути нудна розмова: ви порушили статтю таку і таку", - пояснив психолог.

Він розповів, що навчає майбутніх поліцейських простим речам: скільки і як потрібно спати, як спілкуватися з дружиною, як харчуватися, що робити під час апатії, агресії, страху, як працювати з тими людьми, у яких є страх.

"Якщо вони не будуть знати базові речі, які там прийоми. Ну і, звичайно, різні тренінги, дихальні вправи я їм даю, тілесні... Наприклад, я їх навчаю обніматися, бо це така штука, яка виробляє стресостійкість, є певні дослідження, що це добре впливає на людину", - розповів Козінчук.

За його словами, старих поліцейських важко перевчити, простіше навчити новому. Психолог зазначає, що правоохоронець не повинен опускатися до рівня спілкування з некультурною людиною.

"Людина повинна розуміти, що поліцейський виконує свої функції і задає рамки, якщо за ці рамки ти виводиш людину, то починаються неприємності", - вважає Козінчук.

Також психолог розповів, що патрульні засмучуються через погане ставлення до них суспільства і коли люди не цінують їх роботу. "Ніхто ж не запитає, чим патрульний займався дві години тому. Тому поліцейські засмучені таким поганим ставленням, адже, як би там не було, вони прийшли в поліцію не для Авакова, а для громадян", - говорить він.

Докладніше читайте в інтерв'ю Андрія Козінчука "Апострофу": "Захарченко і Плотницький до війни були невдахами – військовий психолог".