RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Військовий експерт пояснив, чому "Стіна" на кордоні не зупинить танки РФ в разі наступу

Інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону - так званий проект "Стіна" - не здатне стримати агресію Росії в разі широкомасштабного вторгнення.

Про це заявив екс-заступник глави Державної прикордонної служби України Павло Шишолін в коментарі "Апостроф".

"Те, що робиться сьогодні, проти танків це не перешкода. Я не думаю, що це робиться проти важкої техніки. В першу чергу, це робиться для того, щоб запобігти незаконному перетину кордону людьми", - зазначив він.

З ним згоден і військовий інструктор, колишній військовослужбовець Армії оборони Ізраїлю Цві Аріелі.

За його словами, саме захист від нелегалів на кордоні і може бути єдиною метою даного проекту. "Якщо мета проекту оборонна, то це безглуздо. Якщо мета - задушити потоки контрабанди, то це має сенс", - зазначив Аріелі.

За його словами, розділовий бар'єр у Ізраїлі, який часто наводять як приклад прихильники оборонної концепції "Стіни", виконує зовсім інші функції.

"Ця стіна зроблена виключно між Ізраїлем і палестинськими територіями у так званій "зеленій межі". Ніхто не буде будувати таку стіну на сирійському кордоні або ліванському, тобто там, де є більш важке озброєння. Ця стіна зведена проти терористів і нелегальних робітників. З військової точки зору такі бар'єри безглузді проти супротивника, який озброєний чимось більшим, ніж автомат Калашникова", - підсумував Аріелі.

Детальніше про те, як амбітний оборонний проект перетворився на банальний механізм для розкрадання грошей читайте в матеріалі "Танки пройдуть: чому "Стіна" Яценюка виявилася дірявою", який опубліковано на "Апострофі".