RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Настав китайський Новий рік: що це за свято і як правильно відзначати

У ніч на 16 лютого настав Китайський Новий рік 2018. Жителі Китаю живуть за місячно-сонячним календарем і тому вони святкують новий рік пізніше, ніж інші країни.

Традиційно святкування Нового року в Китаї триває 15 днів, протягом яких прийнято запускати феєрверки, ліхтарики і дарувати подарунки. Також у ці дні необхідно встигнути віддати всі борги, купити новий одяг і прибрати в будинку.

Щоб рік вийшов динамічним, китайський Новий рік потрібно зустрічати в незнайомій компанії.

Самі китайці в це свято ліплять різнокольорові пельмені і їдять їх дерев'яною ложкою з дерев'яного посуду. Розбити щось або поранитися вважається поганою прикметою. Також вважається, що аксесуари червоного кольору допоможуть людині привернути удачу і прогнати негаразди.

Психологи кажуть, що Новий рік – прекрасний привід ненадовго зробити паузу і побудувати плани на майбутнє. Фахівці радять похвалити себе за досягнення минулого року і порадіти їм. Також цей час добре підходить для планування на майбутнє. Необхідно поставити собі мету, уникаючи частки "не". Крім того, фахівці радять написати собі план досягнення бажаного.

Перед новими звершеннями варто добре відпочити хоча б 3-4 дні. Для перезавантаження радять зробити те, що ніколи до цього не робили. Несподівані дії допоможуть зняти стрес і стануть підготовкою до змін.

За матеріалами Сегодня.

Раніше "Апостроф" повідомляв про традиції святкування Масляної, яка в цьому році відзначається до 18 січня.