RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Сприймають, як захоплений пляж: в Раді вказали на серйозну помилку українців з приводу Криму

Україні і Заходу слід перестати сприймати окупований Крим як "захоплений пляж" і задуматися про те, що для Росії півострів перш за все - військова база, яка створює загрозу безпеці всього регіону.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише нардеп Дмитро Тимчук.

"Група ІО ("Інформаційний опір", - "Апостроф") неодноразово вказувала, що Крим для Росії - не більше, ніж місце для розміщення великої військової бази, яка створює загрозу для всього Чорноморського регіону, Балкан, а також використовується для забезпечення окупації частини Донбасу і війни в Сирії. Тим часом занадто багато хто і в Україні, і на Заході сприймають Крим не як наростаючу військову загрозу, а як "захоплений пляж". Ця інформація про кількість туристів і стані курортів "забиває" головну позицію - про кількість військових навчань на півострові і нарощування військового угруповання Росії в Криму, на Азовському морі, і в цілому в сфері відповідальності Південного військового округу РФ", - відзначає він.

За його словами, таке сприйняття Криму не дозволяє в повній мірі оцінити небезпеку його окупації, і, відповідно, знижує серйозність ставлення до режиму санкції і іншим заходам по деокупації півострова.

"Така інтерпретація вимагає повного перегляду заходів впливу на агресора. Йдеться вже не тільки про те, щоб врятувати в'язнів або повернути вкрадену власність. Питання стоїть по-іншому: як нейтралізувати військову загрозу, що виходить із окупованого росіянами Криму? Погодьтеся, якщо дивитися на Крим не через призму "захопленого пляжу", а через призму військової бази, зовсім по-іншому виглядають дії тих же голландських компаній, які допомагали будувати Керченський міст і газопровід "Турецький потік". Зовсім по-іншому виглядає історія турбін "Сіменс". Це вже не дрібні порушники режиму економічних санкцій. Це - співучасники Кремля в облаштуванні військової бази, яка націлена не тільки проти України, а й проти Європи", - підкреслює нардеп.

Нагадаємо, докладніше про окупацію півострова і загрози з боку Росії читайте в матеріалі "Апострофа": "Зелені чоловічки", які захоплювали Крим, до сих пір бояться однієї речі.