RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Пора зупинити танець на граблях: українській владі дали поради в зв'язку з резонансними вбивствами і нападами

Після нападу в Херсоні на активістку, співробітницю міськради Катерину Гандзюк і вбивства в Бердянську ветерана АТО Віталія Олешка нардеп Мустафа Найєм звернувся до представників влади і дав пораду, як не зробити помилок попередників.

Про це він пише у своєму Facebook.

"Що б я зараз робив на місці тих, хто приймає рішення:

1. Визнати, що раніше під час розслідувань були допущені помилки і перекваліфікувати всі кримінальні провадження за фактами нападів на журналістів і активістів у відповідність з логікою і розумом. Тобто, не "хуліганка і відпустити на поруки або під особисті зобов'язання", а 171 стаття за фактом перешкоджання журналістам, нанесення середніх і тяжких каліцтв, замовні вбивства і теракти.

2. Створити єдиний координаційний центр у складі всіх правоохоронних органів з розслідування всіх випадків щодо нападу на журналістів і громадських діячів. Резонансних і тих, про яких відомо тільки на місцевому рівні.

3. Припинити використовувати діючих і колишніх співробітників правоохоронних органів для залякування під час мирних акцій протестів.

4. Демонстративно покарати - звільнити і почати кримінальні провадження стосовно тих, хто був причетний до таких інцидентів.

5. І найважливіше: припинити тотальне цькування в мережі і в офлайні всіх неугодних, хто вказує на злодійство, корупцію і зловживання владою. Все з цього і почалося", - написав Найєм.

Депутат зазначив, що його поради адресовані президенту, міністру внутрішніх справ, генпрокурору, суддям, генералам СБУ і рядовим поліцейським.

"І найголовніше. Зараз потрібна адекватна, зрозуміла і чітка публічна позиція. Треба взяти на себе відповідальність і відкрито продемонструвати за що ми і проти чого. Не вдавати, що все нормально. Не вдавати, що не причетні. Інакше саме так все і буде", - резюмував він.

Також читайте матеріал "Апострофа": Все сходиться на двох депутатів, але були вороги і на тому боці фронту - друг убитого бійця "Сармата".