RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Україна перейшла на зимовий час: навіщо це потрібно і як зменшити стрес

У ніч на 28 жовтня Україна перейшла на зимовий час.

Як відомо, о 4 годині ночі за Києвом стрілки годинника потрібно було перевести на годину назад.

Ця традиція існує в Україні з 1996 року. Раніше вважалося, що таким чином вдається зменшити використання електроенергії.

Варто відзначити, що окупований український півострів Крим, а також захоплені російськими окупантами частини Донбасу не змінюють час, оскільки на цих територіях окупантами введено "російський" часовий пояс.

Крім України на зимовий час перейшли також 70 країн світу.

Втім, дискусія про доцільність такого рішення ведеться давно. Зокрема, за скасування переведення часу в 2012 році вже виступали українські економісти та вчені, проте їх думка тоді почута не була.

Варто відзначити, що в 2019 року Європейський союз має намір востаннє перейти на літній час і скасувати переведення годинників. В Україні не виключають, що візьмуть аналогічне рішення.

Одна з головних причин критики переведення годинників - стрес для організму. Зокрема, переведення годинника може погано вплинути на людей з хронічними захворюваннями.

Головлікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка радить влаштовувати невеликі прогулянки ввечері і не пити на ніч міцний чай і каву.

Лікарі також радять в стресовий період їсти менше солодкого і жирного. Також радять обмежити вживання алкоголю і кави. Замість цього потрібно їсти більше овочів і фруктів і підкріплювати себе вітамінами В і С. Також непогано допоможуть під час боротьби зі стресом релаксаційні процедури: легкий масаж або тепла ванна з аромамаслами.

Також лікарі радять відмовитися від обіднього сну.

У свою чергу в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пропонує спокійно поставитися до переведення стрілок.

"Варто стежити за організмом і не планувати додаткові навантаження, щоб дати час спокійно пережити зміни", - зазначила Супрун, додавши, що найбільш важкими будуть найближчі дні.

Вона рекомендує більше гуляти в денний час і утриматися від інтенсивних фізичних навантажень. Сон, за її словами, повинен тривати не менше 7-8 годин.

У свою чергу відомий ведучий-мандрівник Дмитро Комаров пропонує інший спосіб боротьби зі стресом через зміну часового поясу.

Зокрема, він пропонує лягати спати близько 20-22 годин, приймаючи половину таблетки снодійного. Для спокійного сну він також пропонує зайняти себе активною роботою, яка допоможе ввечері заснути без проблем.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ЄС було проведено масштабне опитування, згідно з яким 80% респондентів виступили за скасування переведення годинників.

За матеріалами Обозреватель, ТСН