RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Путін створює нову військову частину біля кордону з Україною: волонтери показали фото і відео

У місті Унеча (Росія), яке розташоване недалеко від кордону з Україною, формують військову частину.

Про це повідомляє міжнародне волонтерське співтовариство InformNapalm.

Волонтери відстежили інформацію про візит в російське місто Унеча заступника командувача військами Західного військового округу (ЗВО) по матеріально-технічному забезпеченню генерал-лейтенанта Андрія Булиги. Грунтуючись на цих даних встановили, що на території колишньої лікарні тепер облаштовують військову частину.

Про це також свідчить і відео місцевого ютуб-каналу "Перший Унецький канал". Оператор знімає на камеру територію і будівлі колишньої залізничної лікарні, на початку відео в кадрі є фотографії з членами делегації, - значить вони були саме тут. Також на відео чітко чутно, що всередині приміщення йде ремонт.

Також про це говорять і місцеві жителі в соцмережах. Вони пишуть про створення нової інфраструктури. Вона буде, швидше за все, в районі поля між територією колишньої залізничної лікарні, Благовіщинським храмом і Парком уральських добровольців. Крім цього, люди стверджують, що часто на території бачать військовослужбовців ЗВО.

Тому волонтери зробили висновок, що частина, яку планують розмістити в Унечі, буде частиною системи матеріально-технічного забезпечення Західного військового округу ЗС РФ, і буде або підпорядкована прямо штабу ЗВО, або ж буде підрозділом одного із з'єднань МТЗ ЗВО.

Як стверджують волонтери, частина призначена для зберігання запасів матеріальних засобів для забезпечення військ. Крім цього, не виключено, що там обладнають майданчики для вертольотів і блочно-модульних конструкцій.

"З огляду на особливості місцевості та інфраструктури цього регіону, розгортання і просування військ РФ легше здійснювати в напрямку Республіки Білорусь, але це не означає, що війська РФ не можуть використовувати проти України", - йдеться в повідомленні.

Також волонтери уточнюють, що в Унечі хороша залізнична розв'язка і поблизу траси регіонального значення. В результаті цього припускають, що це може свідчити про підготовку до потенційних бойових дій і маневрів військ на цьому напрямку в короткостроковій перспективі.

Як повідомляв "Апостроф", до "виборів" в так званих ДНР і ЛНР Росія готує нові атаки на Донбасі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство