RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Мережі здивувало незвичайне нововведення в РПЦ

У Росії стартує програма зі створення духовно-спортивних центрів при православних храмах.

Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс".

Програму реалізує рух "Сорок сороків" спільно з патріаршої комісією з фізкультури і спорту. У середу, 19 грудня, відкриють перший центр на честь героя Куликовської битви Андрія Ослябі при храмі Сергія Радонезького на Ходинці.

"У відкритті візьмуть участь єпископи Російської православної церкви, боксер Володимир Носов, бійці змішаних єдиноборств UFC Олексій Олійник та Дмитро Сосновський", - йдеться в повідомленні.

Подібні центри планують відкрити по всій Росії, їм будуть давати імена православних воїнів і святих - Олександра Невського, Дмитра Донського, Олександра Суворова, Федора Ушакова, Михайла Кутузова та інших.

"Займаючись спортом при храмах, діти отримуватимуть не лише спортивну підготовку, але також окормлятися духівниками, виховуватися на прикладах великих співвітчизників і відповідно до традиційних і патріотичними цінностями", - розповіли в русі "Сорок сороків".

Нововведення РПЦ здивувало користувачів мережі, над чим вони і пожартували.

Як повідомляв "Апостроф", користувачів мережі розгнівали фото російського священика, зроблені під час шопінгу в люксових модних будинках. Пізніше протоієрей РПЦ В'ячеслав Баскаков прокоментував скандальні фотографії. Також раніше стало відомо, що ФСБ збиралася закинути в Україну "священиків"-диверсантів.