RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Розвідника Путіна не пустили в Чехію: в Росії здійняли істерику

4 березня в Чехію не пустили одного з членів російської урядової делегації на чолі з міністром промисловості Росії Денисом Мантуровим.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на чеські ЗМІ.

Джерела в дипломатичних структурах і спецслужбах Чехії повідомили, що громадянина Росії, який входив до складу делегації, затримали в аеропорту Праги, після чого відправили назад до Москви. Видання зазначає, що перевірка проводилася "з міркувань безпеки". При цьому ім'я члена делегації не називається.

Співрозмовник видання додав, що даний громадянин значився в списку "небажаних осіб", яким заборонений в'їзд до Чехії. Приналежність члена російської делегації до російської розвідки чеським спецслужбам підтвердили також колеги з кількох інших держав.

У той же час прес-секретар посольства РФ в Чехії Микола Брякин в коментарі ТАСС заявив, що відмова у в'їзді в Чехію співробітникові МЗС РФ є проявом недружніх дій і не залишиться без відповіді.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Росії відкрили пам'ятник колишньому постійному представнику Росії при ООН Віталій Чуркін.