RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні пропонують жорстко карати за "чорнуху": чим це відрізняється від російської цензури

В Україні запропонували карати громадян штрафами до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і виправними роботами строком до року за поширення недостовірних відомостей щодо кандидатів у депутати, кандидатів у президенти та народних депутатів.

Автором резонансного законопроекту виступає депутат від "Народного фронту" Ігор Лапін. Як розповів він у коментарі "Апострофу", акцент на кандидатів був зроблений не для того, щоб чинити тиск на ЗМІ.

"Це акцент захисту громадянина. Кандидат ще не політик, він ще не президент. Є громадянин, який вибудовував своє ім'я 50 років, а хіба ви не в курсі, як перед виборами в ЗМІ вкидається "чорнуха"? Для цього я і пропоную зміни в цивільний кодекс, щоб такі справи розглядалися за спрощеною процедурою, щоб не було так: "У нього дочка повія. Так у нього ж три сини! Ну не важливо, вибори вже закінчилися". Які проблеми, я ж захищаю громадянина? Яка мені різниця, хто буде кандидатом в президенти, тим більше, що це питання не вирішиться сьогодні-завтра. Це взагалі не відноситься до сьогоднішніх виборів", - сказав Лапін.

У законопроекті депутат запропонував дозволити суду призупиняти дію ліцензії для ЗМІ або обмежити доступ до сайту з недостовірною інформацією на час судового розгляду.

Лапін упевнений, що його пропозиція відрізняється від закону про блокування фейкових новин в РФ. За його словами, головна відмінність в тому, що в РФ для блокування ресурсу з фейком досить тільки рішення Роскомнадзора, який може назвати фейком все, що завгодно. Лапін ж пропонує чекати рішень судів.

Нагадаємо, що 18 березня президент Росії Володимир Путін підписав закони про блокування фейкових новин та покарання за образу влади в інтернеті.

Повний текст інтерв'ю доступний в матеріалі "Апостроф": По стопах Путіна: як українців хочуть карати за "образу" кандидатів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство Тема: Судебная система
Теги: