Українські військові почали тестування новітніх ракетних систем

У вівторок, 21 травня, в Одеській області стартували нові випробування українських ракетних комплексів "Вільха" і "Нептун".

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Так, почалася підготовка до пусків вітчизняних ракетних комплексів типу "Вільха-М", "Вільха-Р" і РК-360МЦ "Нептун", які будуть здійснюватися 22-24 травня.

Відзначають, що в зв'язку з випробуваннями Україна закрила для судноплавства і польотів район Чорного моря. А перед пусками буде вироблено окреме тестування головок самонаведення ракет. Їх перевірять на землі і повітрі, відпрацювавши різноманітні режими по висоті, швидкості польоту і так далі.

"Вільха" - це глибока модернізація радянської РСЗВ 9К58 "Смерч" з коректованим боєприпасом. Максимальна дальність польоту ракети - 130 км. Залежно від завдань може застосовуватися для ураження як наземних, так і надводних цілей.

"Нептун" - протикорабельних ракетний комплекс, який можна використовувати і по наземних цілях. Кожна ракета здатна вражати бойові кораблі водотоннажністю до 5000 тонн на відстані до 280 км (експортна версія).

Як повідомляв "Апостроф", військовий блогер Харитон Старскі показав яскраве відео з навчань української армії.