RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні створили могутню зброю для снайперів: фото і характеристики

Українська приватна компанія XADO розробила нову великокаліберну снайперську гвинтівку Snipex T-Rex.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на прес-службу компанії.

Як зазначається, конструктори враховували побажання військових: мінімально можлива вага зброї, без автоматики, простий і безвідмовний механізм, призначений для експлуатації в жорстких умовах. Через вражаючу потужність патрона і завдяки характерному малюнку задньої опори (монопод) ця модель отримала робочу назву "Тиранозавр" або T-REХ.

Повідомляється, що Snipex T-Rex сконструйована з урахуванням усіх вимог до зброї для високоточної стрільби. Влучність забезпечує плаваючий ствол, який перебуває в момент вильоту кулі у вільному відкоті. Є ще деякі конструкційні особливості, які впливають на купчастість. Гвинтівка також має регульований по висоті підщічник та регульовану задню опору із функцією точного налаштування.

Snipex T-Rex демонструє прийнятний рівень відбою під час пострілу. Відбій гаситься за рахунок камерного дулового гальма-компенсатора, дії ізолятора відбою, короткого відкоту та оптимально збалансованої ваги. Нова гвинтівка скомпонована за схемою булпап (bullpup): затворна група розміщена позаду спускового гачка. Замикання ствола здійснюється поздовжньо-ковзним поворотним затвором, 13 бойових упорів розташовані в три ряди та забезпечують жорстку фіксацію ствола. Під час заряджання набій вкладається у вікно ствольної коробки при відкритому затворі. Гвинтівка забезпечує прицільний вогонь та купчастість не гіршу за 1 МОА.

Основні тактико-технічні характеристики гвинтівки Snipex T-Rex:

Вага - 22,5 кг

Загальна довжина - 1830 мм

Довжина стовбура 1200 мм

Початкова швидкість кулі - 1000 м/с

Дальність польоту кулі - до 7000 м

Ефективна дальність - 3000 м

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", українські військові підприємства розробили і освоїли виробництво електромагнітного зброї .