RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

​Країна маразму, що переміг: росіяни з гнівом обговорюють заборону куріння на балконах

У Росії прийняли закон про заборону куріння на балконах, що обурило користувачів мережі.

Про це повідомляє ресурс 360tv.

Закон вступає в силу з 1 жовтня, в ньому йдеться про те, що заборонено користуватися відкритим вогнем на балконах, лоджіях, в житлових кімнатах будинків, гуртожитків і готелів. Куріння і приготування шашликів нові правила теж забороняють.

За куріння на балконі можуть оштрафувати на суму до 3000 рублів або до 5000 рублів (приблизно від 1117 до 1863 гривень), якщо виникла пожежа. А кримінальна відповідальність передбачена в тому випадку, якщо через кинутий недопалок згорить балкон або кілька квартир.

МОЗ РФ підтримало заборону куріння на балконах. На думку заммінінстра Олега Салагая, куріння небезпечне для здоров'я, в тому числі через пожежу.

"На кожній пачці сигарет написано, що куріння вбиває. Але вбивати куріння може по-різному. Один з найжахливіших способів - пожежа. Щоб назавжди почати підтримувати будь-які протипожежні заходи, потрібно хоча б раз побувати в дитячому опіковому відділенні", - заявив Салагаєв.

Він зазначив, що пожежа загрожує не тільки курцеві або його найближчим сусідам. Буває, що люди скидають палаючі недопалки вниз, і тоді може спалахнути будь-який балкон, куди потрапить цей недопалок через вітер.

У мережі жителів Росії обурив новий закон, який вони прокоментували.

Як повідомляв "Апостроф", американські вчені знайшли незвичайну причину захворювань, які провокує куріння електронних сигарет і вейпів.