RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Переписують номери зброї: мережу розбурхали подробиці розведення сил на Донбасі, фото

У мережі показали фотографії, як співробітники ОБСЄ переписують номери зброї українських військовослужбовців і бойовиків на Донбасі в рамках роззброєння перед розведенням сил.

Знімок процедури на боці бойовиків опублікував відомий волонтер Роман Донік на своїй сторінці в Facebook.

"Кому там потрібна була фотографія де ОБСЄ-шники переписують номери зброї на тій стороні?", - підписав він публікацію.

У той же час волонтер Ірина Коваленко опублікувала фото, як спостерігачі ОБСЄ фіксують номери озброєння українських військовослужбовців.

Вона висловилася вкрай негативно щодо того, що відбувається, висловивши недовіру до міжнародних спостерігачів і критику чинного керівництва держави, яке погодилося на таку процедуру в рамках відведення озброєння з лінії розмежування.

"Буряти в касках ОБСЄ переписують номери зброї наших військ, що відводяться з нашої ж території. Сюр. Сором. Що я робила на сході з 2014-го? Батько моєї дитини інвалід війни. Я чекаю операцію по онкології. Ми ховали побратимів. Я поховала найближчу людину в той час. У нас є дитина - що чекає її в країні дурнів, хамів, ряджених "героїв" і продажних "патріотів"? Дообиралися", - написала волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі розкритикували заяву штабу ООС про те, що в районі Золотого, де почалося розведення сил, не було обстрілів.