RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Спливли шокуючі факти про порятунок людей по всій Україні

У пожежних, які рятували студентів і викладачів Коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу 4 грудня в Одесі, не було найнеобхіднішого: рятувальних батутів, берців і, навіть, оцинкованих відер.

Про це повідомив Віктор Федорчак, керівник Головного управління Державної служби України по НС в Одеській області.

Необхідних для порятунку людей із пожежі батутів немає не лише у рятувальників Одещини, але й по всій Україні. Федорчак посилається на штатний розклад. Саме за цим документов регіональні підрозділи МНС і забезпечують усім необхідним.

Пожежним не вистачало навіть елементарних речей - ліхтариків, оцинкованих відер, аби виносити попіл й берців.

"З екрану одне базікання й зібрання "стрілочників". Простіше встати, приїхати і допомогти. Ми знайшли в інтернеті телефон того, у кого знайшлося 20 пар нових берців. Дякую, що вночі відкрили магазин. Дякую таксистові, який відмовився брати гроші. Дякую власнику магазину за балаклави у подарунок", - написав бізнесмен Костянтин Леонтьєв на сторінці у Facebook.

Про те, що рятувальникам необхідне нове взуття та відра, у соцмережі повідомила Олена Чорна. Жінка просила допомогти речами та фінансово.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, пожежа в приміщенні одеського коледжу по вулиці Троїцька, 25 спалахнула уранці 4 грудня ймовірно, через несправний обігрівач. Зараз уже відомо про 3-х загиблих, ще 12 людей вважаються зниклими безвісти. Сьогодні серед знайдених на попелищі тіл упізнали викладачку коледжу Анну Бортюк.