RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Нормандська зустріч в будинку коханки короля: що відомо про Єлисейський палац і як розсадять учасників

Зустріч в "нормандському форматі" відбудеться у понеділок, 9 грудня, в Єлисейському палаці, який король Людовик XV купив для своєї коханки пані де Помпадур.

Про це повідомляє УНН .

Президенти Франції Еммануель Макрон, Росії Володимир Путін і України Володимир Зеленський і канцлер Ангела Меркель розмовлятимуть за круглим столом, позаду них будуть знаходитися члени делегацій.

Фото: УНН

У кімнаті встановлені прапори кожної з країн-учасниць формату.

Також стало відомо, як розміститься "нормандська четвірка": місце Путіна навпроти Зеленського, зліва від нього Меркель, праворуч - Макрон.

Фото: УНН

Зустріч "нормандської четвірки" буде проходити в одній з найкрасивіших архітектурних споруд Франції з багатою історією - Єлисейському палаці.

Фото: РБК-Україна

Єлисейський палац зараз є офіційною резиденцією президентів Франції, але будували його не для цієї мети. Будівля була зведена архітектором Арман-Клодом Молле в 1718-1722 в стилі Регентства.

Коли граф помер, правлячий тоді король Людовик XV купив його для своєї коханки пані де Помпадур. Фаворитка, якій король не відмовляв в грошах, добудувала будинок, збільшивши його площу.

Фото: wikipedia.org

Для потреб уряду будівлю вперше стали використовувати при Наполеоні I. А коли племінник Наполеона проголосив себе Наполеоном III, він розпорядився перебудувати його. Так будівля виглядає і по сей день.

Всі президенти Франції зустрічають почесних гостей саме в цьому палаці з почесною вартою Республіканської гвардії.

Фото: wikipedia.org

Хоча зовні палац досить скромний, оскільки виконаний у стриманому стилі регенства, зсередини він сяє розкішшю.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерт попередив, що президент РФ Володимир Путін на переговорах у Парижі буде намагатися підіграти президентові України Володимиру Зеленському та так створить небезпечну ілюзію компромісу.