RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Моє серце вже розстріляли: мати Шеремета висловилася про брифінг МВС

Мати вбитого журналіста Павла Шеремета, Людмила Станіславівна, заявила, що замовників вбивства все таки не знайшли.

Про це повідомляє видання "Страна".

Вона зазначила, що не може бути згодна або не згодна з доводами правоохоронців на брифінгу.

"Ну, озвучили. Значить, все-таки є воля президента на те, щоб розслідувати цю справу. Це вже вселяє якісь надії. Але це виконавці... Винні вони чи ні, про це тільки суд вже зможе сказати. А про замовників взагалі мови не йшло. Тому не знаю... я, звичайно, бажаю, щоб і силові структури, і президент все-таки показали українському народові, що вони здатні захистити кожного українця від свавілля. А те, що я почула... я ніби доторкнулась до чогось огидного. Така брудна мова...", - висловилася Людмила Станіславівна.

Вона пояснила, що має на увазі записи розмов.

"І ці люди ж працювали десь з кимось. Таке у мене огидне відчуття, що є взагалі такі люди. Я не пов'язую це зі своїм сином, бо немає доказів поки що ніяких. Це повинні вирішувати правоохоронні органи", - зазначила вона.

На питання журналістів, чи підказує їй щось материнське серце, вона відповіла: "Знаєте, моє материнське серце вже... Далеко не тут. Мого сина немає. Що моє материнське серце повинно підказувати? Моє материнське серце вже розстріляли".

Людмила Станіславівна розповіла, що не знає, чи причетні затримані до вбивства Павла. Також вона не змогла сказати, що її переконали озвучені факти.

"Я просто слухала. Головне, щоб їх ці докази задовольняли. Але найстрашніше - щоб не постраждали невинні люди. Мені це не байдуже. Я вдячна президенту, що він почав все-таки проводити і закінчувати це розслідування, і що він сам присутній при цьому . І що цей процес відкритий для громадськості, журналістів. За це Зеленському великий респект", - зазначила мама вбитого Шеремета.

Як повідомляв "Апостроф" 13 грудня Печерський суд Києва обиратиме запобіжний захід волонтеру і військовому медику Юлії Кузьменко, за підозрою в скоєнні вбивства журналіста Павла Шеремета.