RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Австралійський священик розповів, як гральна залежність привела прихожан до криміналу

Безконтрольна легалізація грального бізнесу в Австралії породила величезні соціальні і політичні проблеми, безліч австралійців стали ігроманами.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа", що аналізує фільм "Нація Ігроманів" від австралійських кінодукументалістів.

"Коли з'явилися гральні автомати, парафіяни моєї церкви, які не мали ніяких залежностей, почали розповідати мені, що у них з'явилися проблеми з грошима. Вони скоювали злочини, втрачали бізнес, житла, розпадалися сім'ї", - розповідає священик Тім Костелло, якому довелося неодноразово стикатися з проблемою лудоманії у прихожан.

Тим часом в Україні 16 січня депутати Верховної Ради прийняли в першому читанні законопроект про гральний бізнес, який передбачає його легалізацію без відповідного контролю з боку держави, а значить без захисту населення від гральної залежності.

Більшість експертів сходяться у думці, що даний законопроект написаний і прийнятий під впливом лобістів грального бізнесу і захищає виключно їх інтереси, ігноруючи інтереси суспільства. Про те, якими можуть бути наслідки впливу на законодавчий процес лобістів грального бізнесу в Україні, як раз і можна судити на прикладі негативного австралійського досвіду.