RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Це елемент інформвійни: український генерал висунув версії виникнення протесту в Нових Санжарах

Генерал-лейтенант України у відставці Ігор Романенко, коментуючи паніку, яка здійнялася довкола прибулих із китайського Уханя українців, впевнений, що ситуацію спеціально розхитують і не можна виключати вплив російської агентури.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі "Апострофу".

"Протягом січня-лютого до України поверталися будівельники із Китаю після святкування Нового року, китайські студенти, які їздили додому. І відносно них немає таких протестів, як у Нових Санжарах. Від початку доби в деяких пабліках Facebook почали поширювати інформацію, що українці з Уханя прибудуть у Львів чи Тернопіль – оскільки спочатку було невідомо точно. Потім найбільш інтенсивно роздували паніку довкола Нових Санжар, підбурювали людей. Це все робилося як елемент інформаційної війни. "Вкидами" займалися противники влади всередині України, "п'ята колона". Можливо, це відбувалося з допомогою росіян, але це припущення треба ще перевірити", - сказав він.

Також офіцер додав, що не можна забувати про "особливі умови" в Україні, в яких відбувається розхитування ситуації.

"Тому це і військовий фактор також", - відзначив Романенко.

Детальніше про протести, які зараз відбуваються в Нових Санжарах через поселення евакуйованих з Китаю в місцевий санаторій, читайте в матеріалі "Апострофа": Зіткнення активістів і поліції в Нових Санжарах: онлайн трансляція.