RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Тихі вулиці і церква: з'явилися фото розкішного будинку дружини українського генпрокурора у Франції

Журналісти знайшли будинок дружини генерального прокурора України Руслана Рябошапки, який розташовано в тихому містечку у Франції.

Про це повідомляється в матеріалі "Страна.ua".

Комуна Ла-Ванзено, де знаходиться французька нерухомість генпрокурора, знаходиться на північному сході Франції в регіоні Гранд-Ест. Її площа 25,39 км², а населення близько 6000 чоловік. Тут є кілька дитячих садків, школа, супермаркет і мерія.

"Вийшовши на залізничній станції Ла-Ванзено по вухах б'є якась страхітлива тиша. Пустельні вулички, десь далеко кричать гуси і кілька разів на годину б'є дзвін церкви святого Венделіна (Parish Church St. Wendelin), покровителя пастухів", - йдеться в матеріалі.

Будинок, яким володіє дружина Рябошапки, Олеся Бартовщук, виявити нескладно. Журналісти з'ясували з відкритого реєстру власників нерухомості, що котедж площею 145 квадратних метрів знаходиться на вулиці Садовій (Rue des Jardins).

Олеся Бартовщук живе тут з трьома синами: Тимуром, Лукою і Марком, які народилися у Франції і є громадянами цієї країни.

"Будинок родини українського чиновника не вирізняється з-поміж інших в Ла-Ванзено. Він знаходиться за низьким парканом і пофарбований в блідо-жовтий колір. Згідно з декларацією на сайті НАПКА (Національне агентство з питань запобігання корупції) Руслана Рябошапки за 2018 рік - споруду розташовано на ділянці землі площею трохи більше 4 соток. В будинку два поверхи, є гараж, а територія - доглянута. Біля входу зростає кілька хвойних дерев, а сам двір знаходиться за особняком", - йдеться в матеріалі.

Місце проживання дружини генпрокурора обрано не випадково. Олеся Бартовщук працює в Страсбурзі, в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

До переїзду до Франції вона працювала в Міністерстві юстиції України. Була начальником відділу цивільного і господарського процесу в Нацбюро у справах дотримання Конвенції про захист прав і основних свобод.

У грудні 2016 року дружина Рябошапки придбала цей будинок за 12,392 млн грн, що по курсу євро на той момент становило € 444 000. Не так давно генпрокурор повідомив журналістам, що на покупку нерухомості він взяв кредит: "Нам поки не вдалося виплатити таку велику суму. І цією ситуацією насправді маніпулюють, тому що ми до сих пір заборгували понад чотириста тисяч євро за цим кредитом. І ми продовжуємо виплачувати його щомісяця. Кредит не закритий".

Нагадаємо, не так давно в мережі і в ЗМІ з'явилися численні чутки і "зливи" про відставку генпрокурора Руслана Рябошапки. Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Люди пихтять, як паровози, через справу "ПриватБанку" - Віктор Чумак.