RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У світі набирає популярність 19-річна анти-Грета Тунберг: дівчина випромінює позитив і засуджує панікерів

19-річна YouTube-блогерка Наомі Сейбт стала відомою в Німеччині і набирає популярність в світі після критики екологічної активістки Грети Тунберг. Дівчина не вірить дослідженням вчених і заявам про масштабну кліматичну кризу.

Наомі закликає не перебільшувати наслідки глобального потепління і називає істерією увагу, яке йому приділяють, пише The Washington Post.

На думку дівчини, екологи і вчені перебільшують масштаби проблеми викидів СО2 в атмосферу, заявляючи, що хоче, щоб "люди не панікували, а думали".

"Всім привіт! Мене звати Наомі Зайбт, і я новий член Heartland Institute. У мене є для вас чудові новини: кінця світу через зміни клімату не буде. Насправді, через 12 років ми все ще будемо тут, будемо фотографувати на наш дев'ятнадцятий айфон, твітити про президента і обговорювати останні зіркові плітки", - заявила блогер в одному з відео.

Наомі почала записувати ролики в 2019 році. Позицію екологічних активістів вона називає "огидною антилюдською ідеологією".

"В даний час нас насильно годують вкрай антиутопічною програмою кліматичної паніки, яка говорить нам про те, що ми, люди, руйнуємо планету. І що у молоді, особливо, немає майбутнього - що тварини вмирають, що ми руйнуємо природу", - вважає блогерша.

Через критику Грети Тунберг блогерку називають "Анти-Грета", але вона не згодна з цим ім'ям. Їй неприємно, що ЗМІ вважають її маріонеткою в руках інших людей, а не особистістю з самостійної позицією.

ВИСТУП ГРЕТИ ТУНБЕРГ В ООН

У повідомленні на Facebook, опублікованому молодіжним крилом партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD), Сейбт названа членом партії, і вона виступила на недавньому заході AfD, хоча й заперечувала членство в партії. Партія відома своїми симпатіями до Росії.

Крім цього, Сейбт опублікувала своє перше есе в блозі "Антіісламізація", і її підтримав Мартін Селлнер, лідер австрійського руху за ідентичність, якому відмовили у в'їзді до Великобританії і США.

В кінці лютого Наомі візьме участь в конференції з політичних дій в США, на якій також виступлять Дональд Трамп, його донька Іванка та члени адміністрації президента.

photo by Desmond Butler and Juliet Eilperin

Наомі висловлюється не тільки про екологію і клімат. У липні, коли представники ЛГБТ проводять демонстрації і паради, вона записала відео зі своїм "камінг-аутом":

"Камінг-аут все ще може бути складною штукою. Але я не кажу про те, щоб камінг-аутнутись як гей або лесбіянка. Я говорю про камінг-аут в якості не-лібералки, може бути, навіть лібертаріанкі... Таких людей, як ми, стороняться, вважаючи злими і безсердечними. Це [одкровення] зруйнувало багато моїх близьких відносин".

Дівчина називає себе членом аналітичного центру Heartland Institute, який заснований в Чикаго в 1984 році. Сейбт зізналася, що отримує "середню місячну заробітну плату" від організації. Згідно з офіційними даними, середній чистий щомісячний дохід в Німеччині становить трохи менше 1900 євро ($ 2066 малюків).

У 2012 році з'ясувалося, що центр навмисно дискредитував відкриття вчених в області зміни клімату. Зокрема, організація виділила 100 тисяч доларів на пропаганду в середніх школах ідеї про те, що "тема зміни клімату носить суперечливий і сумнівний характер".

Heartland в 1990-і роки співпрацював з тютюновою компанією Philip Morris і поширював інформацію про те, що куріння і пасивне куріння тютюну не впливають на розвиток раку легенів. Інститут не розкриває свої джерела фінансування, але відомо, що з 1998 по 2005 рік він отримував гроші від нафтогазових компаній.

Heartland пов'язаний з Білим домом і має "вільний доступ" до адміністрації Трампа. Один зі старших співробітників Heartland - фізик Вільям Хаппер - з вересня 2018 по 2019 рік керував Радою національної безпеки Білого дому.

Згідно з розслідуванням німецького видання CORRECTIV, The Heartland Institute навмисно впроваджує антикліматологічні ідеї саме в Німеччині, бо в останні 20 років країна активно обмежує виробництво вуглецю і закликає інші держави перейти на поновлювані джерела енергії.