RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як каратимуть українців за порушення карантину: з'явилося пояснення

Голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький пояснив яким чином українців каратимуть за порушення карантину через коронавірус.

Про це він заявив в коментарі журналістам.

"У нього (громадянина - "Апостроф") є підтверджений лікарем діагноз та підписана "проінформована згода" про те, що він проінформований, що він має бути, якщо це важкий випадок, госпіталізований в інфекційну лікарню, якщо це не важкий має бути вдома та приймати симпоматичне лікування", - сказав він.

Тобто, людина не має права виходити ні з палати, ні з дому, щоб не заразити інших.

"Людина попереджена, ми знаємо, що вона захворіла, в нас є довідка в електронній системі і є інформація що це хвора людина, і ми її зустрічаємо в метро, де вона наражає на небезпеку людей в метро, чи в магазині, чи просто так. Ось за це наступає адміністративна відповідальність і вона має бути оштрафована, це якщо перший раз, а якщо другий, то там більш жорствке покарання", - пояснив Радуцький.

Нагадаємо, що в Києві коронавірусом захворіло двоє людей: один з них - студент, який контактував із зараженою пенсіонеркою, а інша - туристка.