RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Відпустили, навіть не зробивши тести: ситуація з українцями в "Борисполі" отримала несподіване продовження

Українців, які повернулися із зарубіжних поїздок на авіарейсах, зустріли в аеропорту, привезли в готель, а потім відпустили, зобов'язавши підписати протоколи про штрафи за порушення заходів карантину.

Про це розповів український турист Сергій Пономаренко, який повернувся додому, в Facebook.

Він зазначив, що суми штрафів за порушення режиму обсервації протягом двох тижнів для таких осіб становлять від 17 до 34 тис гривень. Також він уточнив, що планує подавати до суду через такого звернення.

"Нас привезли в готель (платний) без опалення. Потримали на вулиці близько 2 годин в легкому одязі і ... відпустили без тестів і чого-небудь під протоколи про порушення обсервації від 17 до 34 тис грн штраф. Їдемо додому карантин з повним розумінням відповідальності. Далі суд і не один", - заявив він.

Також Сергій Пономаренко розповів про туриста, якого забрав на інший літак патруль поліції, на його думку, така поведінка може говорити про його "особливий" статус.

"Одна людина виявилася рівніша за всіх інших. Спокійно вийшла з літака після прильоту, поважна посажена в авто поліції і відвезена до літака поменше", - додав українець.

Як повідомляв "Апостроф", раніше близько 100 українців, яких евакуювали двома рейсами до Києва з Катару 30 березня, відмовилися покидати літак і піти на примусову обсервацію.