RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Де знайти підробіток під час карантину: озвучено популярні сфери і розмір заробітку

Згідно з даними офіційної статистики, без роботи залишилися близько 3 млн українців: 22% відправили в неоплачувану відпустку і 2% - звільнили з роботи. Таким чином люди можуть не отримати зарплат уже в березні і квітні, проте можуть знайти тимчасовий підробіток на період карантину.

Про це йдеться в матеріалі "Сегодня".

Так, аналітики відомого порталу з пошуку роботи зазначили, що в Україні існує попит на продавців для магазинів роздрібної торгівлі, водіїв, кур'єрів і викладачів англійської мови, які можуть працювати віддалено.

"Найпростіше українцям зараз знайти підробіток водіями і кур'єрами. Сервіси доставки і таксі гнучко реагують на попит", - уточнили фахівці.

Аналітики уточнили, що з початку карантину в Україні виріс сегмент кур'єрської доставки, зросла потреба в кур'єрах, пакувальниках, операторах служби підтримки, водіях і т.д. Також за їхніми словами, з'явилися і спеціальні "карантинні" вакансії.

"Наприклад, особистого і корпоративного вірусолога-контролера коронавірусу, фахівця з охорони праці та промислової безпеки, агента з продажу юридичних послуг для поширення юридичних послуг для компаній, які постраждали від пандемії (антикризовий пакет). Ці вакансії досить рідкісні", - кажуть вони.

Аналітики розповіли про тенденції з пошуку роботи в Україні серед претендентів.

"Бачимо зростаючу популярність запитів з вакансією "кур'єр". За місяць люди стали шукати роботу більше на 91%. Ще на 22% зросла кількість запитів, пов'язаних з роботою водієм таксі. Люди адаптуються до нових умов і намагаються вгадати попит на ринку, щоб отримати роботу", - розповіли фахівці.

За період карантину лідерами на українському ринку по вакансіях є: кур'єри, репетитори, швачки і перукарі.

Також відомо, що в березні кур'єрам платили 160 грн за виїзд (на 16% більше, ніж в лютому), при цьому іноді кур'єрів просять не тільки доставити продукти, а й купити їх. Середній чек за роботу перукаря в Україні - 370 грн, репетитора - до 320 грн, майстра манікюру - 170 грн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував ослаблення заходів карантину, оскільки люди почали втрачати роботу, а деяких необхідно заново забезпечувати робочими місцями.