RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Як приготувати паску в хлібопічці: покроковий рецепт з фото

З наближенням свята Великодня у багатьох виникає все більше турбот і все менше часу для того, щоб приготувати одну з головних страв святкового столу - паски.

Однак якщо у вас вдома є хлібопічка, то з цим завданням можна впоратися порівняно швидко і без особливих зусиль.

Читайте також: Готуємося до Великодня: простий покроковий рецепт паски в мультиварці

Для цього вам знадобиться:

  • молоко - 170 мл;
  • яйця - 3 шт .;
  • борошно (вищий сорт) - 400 г;
  • сіль - 0,5 ч. л .;
  • цукор - 7 ст. л .;
  • масло вершкове - 20 г;
  • дріжджі сухі - 2,5 ч. л .;
  • ванілін - 0,5 пакетика;
  • родзинки, цукати - 100 г;
  • глазур, кольорова присипка.

Етапи приготування

У відерце хлібопічки влити тепле молоко, додати яйця (кімнатної температури) і розм'якшене вершкове масло. Виделкою трохи розмішати все.

Всипати просіяне борошно, по кутах розмістити сіль, цукор і ванілін. В середині зробити поглиблення і всипати дріжджі. Якщо в інструкції до вашої моделі хлібопічки сказано, що продукти закладаються в іншому порядку, так і робіть.

Виставити режим "Швидкий" (в залежності від моделі хлібопічки, час може бути різний), скоринка світла, вага - 750 грам. Ізюм запарити окропом, злити воду, змішати з невеликою кількістю борошна.

Після спеціального сигналу додати в відерце родзинки і цукати. Тісто вийде рідким, так і потрібно. Більше кришку хлібопічки не відкривати.

Готову паску витягти з відерця, дати трохи охолонути і покрити будь-якою глазур'ю - на ваш розсуд. Для прикладу, можна зробити глазур з цукрової пудри (0,5 склянки) і 1 чайної ложки лимонного соку. Все змішати до однорідності і нанести на верх паски. Дати застигнути, посипати різнобарвною присипкою.

Також читайте на "Апострофі": Що приготувати до великоднього столу, п'ять оригінальних страв.