RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Замість туалету - залізні відра: з'явилося відео з лікарні для пацієнтів з коронавірусом в Почаєві

У лікарні з хворими коронавірусом в Почаєві, закритому через пандемію на в'їзд і виїзд, пацієнти справляють нужду на пластикові відра, куплені волонтерами.

Більшість країн ще чекає пік пандемії: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє ТСН.

Дійшло до того, що хворі змушені ходити в вбиральню на одне відро без кришки всієї палатою.

"Хворих, яких поклали в терапевтичне відділення, не випускають в туалет, на поверсі. Їм принесли відро для ходіння в туалет для чотирьох: без кришки, залізне відро звичайне. Це відро стоїть майже добу, поки санітарка його не винесе", - розповіла родичка пацієнтки Людмила Тараненко.

Але є і ті, кому пощастило більше, і відер в палаті, завдяки щасливому випадку, виявилося кілька.

"Кожен сідає на своє відро. Спочатку я пів дня терпіла-терпіла, а потім почала сідати. Ось так от", - розповіла одна з пацієнток.

Немає в палатах і умивальників. Воду людям приносять для вмивання в іншому відрі, не призначеному для справляння потреби. Потім все ємності забирають санітарки.

"Молодша медсестра говорила, що той запах стільця стоїть в горлі. Ми повинні це все мити, виливати. Але вони носять це виливати в свій загальний туалет, каналізації немає, знезараження немає", - розповідає санітарка рентген-кабінету Почаївської райлікарні Тетяна Демчук.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що насправді відбувається в Почаєві, в'їзд і виїзд з якого закрили через спалах коронавірусу.