RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Переляканих собак переносили на руках: як рятували від потопу тварин на Прикарпатті

У Івано-Франківській області у притулку для тварин "Дім Сірка", який затопило через паводок, могли потонути понад три сотні собак, тож тварин рятували всім Калушем.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, опублікованому на YouTube.

"Деякі не могли плисти, вони вже були змучені, вони хапалися за сітки, хапалися на ту будку, щоб лиш десь, хоча би кусочок суші, щоб тою мордочкою могли дихати", - розповіла працівниця притулку "Дім Сірка" Юлія Соколовська.

У Калуші річка Сівка затопила притулок та прилеглі вулиці, коли вода почала прибувати, у притулку було лише троє дівчат, серед них була волонтерка Наталя Фінів, яка попросила про допомогу у соцмережах.

Місцеві, як побачили шокуюче відео із собаками, які потопають, вже за пів години були у притулку.

"Почали і, в першу чергу, виносили всіх цуциків, хворих тварин. Клітки не вміщалися в двері. Хворі тварини нас не розуміли, кидалися", - розповіла волонтерка Вікторія Безрук.

Працівниці притулку Юлі, яка не вміє плавати і боїться води, довелося подолати свій страх, оскільки вода зруйнувала вольєри і тварини опинилися в пастці.

"Були заблоковані, ми мусили виривати. За пів години вода наповнилася до катастрофічного рівня, що у вольєрах їм би була смерть", - каже Юлія Соколовська.

Коли на допомогу приїхали рятувальники, три сотні дорослих собак і ще 30 цуциків були вже врятовані.

Як повідомляв "Апостроф", на Буковині та Прикарпатті через потужні зливи з берегів вийшли річки, це призвело до масштабних руйнувань.