RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Медики виявили схожість коронавірусу з сильними отрутами

Вчені з Санкт-Петербурзького НДІ швидкої допомоги імені І.І. Джанелідзе виявили схожість в стані хворих на коронавірусну інфекцію і тих, хто отруївся гемолітичною отрутою, наприклад, свинцем, сірководнем або аніліном.

Свої висновки вони представили в науковій статті, опублікованій в "Віснику відновлюваної медицини".

Вчені пояснили, що в організмі хворого на Covid-19 з молекул гемоглобіну витісняється атом двовалентного заліза. Опиняючись в крові, ці атоми ушкоджують стінки судин. Саме так діє гемолітична отрута. Пошкодження стінок судин і підвищене тромбоутворення істотно ускладнюють лікування хвороби.

Ще одним атиповим проявом течії Covid-19 є різке погіршення стану хворих. Лікарі всього світу повідомляли про швидке протікання хвороби: пацієнти, які знаходилися в свідомості і жартували з лікарями, непритомніли і вмирали.

Найчастіше при низькій насиченості крові киснем пацієнти зазвичай дуже погано себе почувають. Але при коронавірусній інфекції сатурація крові могла падати, а люди цього навіть не помічали. Тому без детальних обстежень неможливо було встановити, що стан людини критичний.

Автори роботи пояснюють це тим, що порушувалася киснево-транспортна функція гемоглобіну. А коли пацієнтів переводили на ШВЛ, багатьом ставало тільки гірше. Ця дивина може бути пояснена тим, що при роботі апарату ШВЛ відбувалася різка активація вільно-радикального окислення в легенях.

Як повідомляв "Апостроф", вчені з Національної лабораторії Ок-Рідж прийшли до висновку, що вживання вітаміну D може бути потенційним засобом лікування COVID-19.