RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

ЗСУ можуть отримати на озброєння нову бойову машину: вона розганяється до 180 км/год, фото

Українська компанія КВП "Inguar" презентувала командуванню ДШВ ЗС України концепт легкої тактичної колісної бойової машини, яку підприємство розробить спеціально для військових

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Транспортер переднього краю зацікавив присутніх на конференції з питань застосування і розвитку автомобільної, бронетанкової техніки тим, що він може бути десантований з літака, а ще має унікальну прохідність. Він розрахований на 10 осіб.

Максимальна швидкість транспортера 180 км/год, а по бездоріжжю може їхати зі швидкістю до 100 км/год.

У компанії зазначили, що бойова машина може бути обладнана мінометним протитанковим комплексом, протитанковим комплексом "Амулет" з 2 ракетами, кулеметами 7,62, 12,7 та 14,5 мм та іншими видами озброєння.

Зазначимо, що платформа матиме відносно низьку вартість та широкий діапазон застосування. На трансортері можна перевозити особовий склад та вантажі, евакуювати поранених.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Збройні сили України зможуть отримати у використання особливі автомобілі - нова українська розробка представляє собою справжній мобільний пункт управління для військових, який побудований на шасі КрАЗ-6322 з причепом.