RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Суд випустив з-під варти одного з найвпливовіших "злодіїв в законі"

Офіс генерального прокурора України оскаржує рішення Печерського суду Києва за 9 липня щодо зміни запобіжного заходу одному з найвпливовіших "ворів у законі" "Умці" на нічній домашній арешт.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

"Прокурорами Офісу Генерального прокурора підготовлено апеляційну скаргу на рішення суду про зміну запобіжного заходу особі, яка підозрюється у поширенні злочинного впливу в суспільстві у статусі "вора в законі" на прізвисько "Умка" (ч. 3 ст. 255-1 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування слідчі задокументували чимало фактів вчинення злочинних дій найвпливовішими "ворами в законі" - "Умкою" та його співучасником на прізвисько "Лаша Сван", які розширювали свій злочинний вплив по Україні. Їх затримали у травні цьогоріч.

Серед їхніх злочинів: розподіл "злодійського общака", допомога в організації уникнення кримінальної відповідальності іншим собі подібним, організація відправки до виправного закладу продуктів харчування, сигарет та заборонених інструкціями речей – мобільних телефонів своїм "друзям", керування шахрайськими "call-центрами", які обманювали людей, координація незаконними діями осіб за територіальним розташуванням.

За даними "Української правди", рішення про зміну запобіжного заходу "Умці" ухвалив одіозний суддя Печерського суду Сергій Вовк.

Фото: ОФІС ГЕНЕРАЛЬНОГО ПРОКУРОРА

Раніше стосовно підозрюваних застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави строком до 18 липня включно.

Як повідомляв "Апостроф", 20 травня поліція затримала двох найвпливовіших в Україні "злодіїв в законі" на прізвиська "Умка" і "Лаша Сван".