RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Як навчити дитину збиратися до школи: алгоритм від психолога

Напередодні Дня знань, 1 вересня, у багатьох батьків першокласників виникає резонне запитання: як навчити свою дитину збиратися до школи.

Про це психотерапевт Центру психічного здоров'я і травматерапіі "Форпост Help" Ольга Тимошенко пише у своїй колонці для "Дзеркала тижня".

За її словами, у всіх дітей є дуже поширена проблема - відсутність навичок самоорганізації. Тому дитина може швидко читати і легко рахує до ста, але не може сама роздягатися, складати особисті речі або на прохання вчителя дістати з портфеля потрібні матеріали.

Надважливо формувати ці навички і, головне, робити це поступово, пояснює психолог.

Спочатку потрібно збирати портфель разом, і в цьому процесі дитина має брати активну участь. Батьки допомагають малюку освоїти дійсно складний для неї алгоритм: подивитися в розклад, які на наступний день уроки, які зошити треба взяти. Що ще може знадобитися?

Через кілька місяців батьки поступово зменшують свою участь в зборах: "Давай сьогодні ти сам підготуєш спортивну форму, а я потім подивлюся, чи все на місці".

Це копітка, тривала і дуже важлива робота, але без неї дитина сам не навчиться. Подібне набуття нових навичок відбувається шляхом вибудовування нових нейронних зв'язків, пояснює Ольга Тимошенко.

Нагадаємо, "Апостроф" розповідав, що в Україні реформують шкільне харчування, і пояснював, якими будуть меню і ціни з 1 вересня.